Haavelpuhastusmasina haavelpuhastusefekti mõjutavad tegurid

- 2022-05-07-

1. kõvadushaavlipuhastusmasinterasliiv: kui terashaavli ja terasliiva kõvadus on suurem kui detaili kõvadus, ei mõjuta selle kõvaduse väärtuse muutus haavelpuhastustugevust. Võimsushaavlipuhastusmasinvähendatakse haavelpuhastustugevuseni; kui terashaavel ja terasest tera on osadest pehmemad, kui haavelpuhastus kõvaduse väärtus väheneb, väheneb ka haavelpuhastustugevus. Kui soovitud efekti ei saavutata, on võimsushaavlipuhastusmasinsaab asjakohaselt suurendada. haavellõhketugevuse suurendamiseks.

2. Haavelpuhastuskiirus: kui haavelpuhastuskiirus suureneb, suureneb ka haavelpuhastustugevus, kuid kui kiirus on liiga kõrge, suureneb terashaavli ja terasliiva kahjustus.

3. suurushaavlipuhastusmasinterasest tera: mida suurem on terashaavel, seda suurem on löögi kineetiline energia ja seda suurem on haavellõhketugevus. Seetõttu peaksime haavelpuhastustugevuse määramisel valima ainult väikese terashaavli ja terasetera, et puhastuskiirus oleks suhteliselt suurem. Haavelpuhastuse suurust piirab ka detaili kuju. Kui detailil on soon, peaks terashaavel ja terastera läbimõõt olema väiksem kui pool soone siseraadiusest.

4. Projektsiooninurk: kui terashaavli ja terasliiva joa on pihustatava toorikuga risti, on terashaavli ja terasliiva tugevus suhteliselt hea ning tavaliselt tuleks seda haavelpuhastamiseks sellises olekus hoida. Kui detailide kuju piirab ja kui on vaja teha väikese nurgaga haavlipuhastust, tuleks terashaavele ja terasetera suurust ja kiirust vastavalt suurendada.