Probleemid, millele tuleks liivapritsi ruumi kujundamisel tähelepanu pöörata

- 2021-08-03-

1. Puhastusruumi ventilatsioonisüsteemliivapritsi ruumpeaks tagama, et puhastusruumi igast avast oleks töötamise ajal alati õhuvool läbi.

2. Õhu sisselaskeavade ja avade juurde tuleb paigaldada deflektorid, et abrasiiv- ja tolmuosakesed ei saaksliivapritsiga töötleminelendab õhuvõtuava ja deflektorite koosmõjul võimalikult vähe külgnevale tööalale ning tolm ei liigu õhu sisselaskeavadest. Või ülevool avast.

3. Ventilatsiooni õhuhulk peaks olema piisav, et tolmune õhk puhastusruumist kaoks varsti pärast haavelpuhastustööde lõppu.

4. Puhastusruumi ust saab avada alles pärastliivapritsiga töötleminetöö peatatakse ja ventilatsioonisüsteemi töö saab peatada alles pärast tolmuga koormatud õhu eemaldamist ruumist.

5. Puhastusseadmest väljuv õhk tuleb tolmueemaldusseadmega puhastada ja seejärel atmosfääri juhtida. Tolmueemaldusseadmesse kogunenud tolmu peab olema lihtne puhastada ja transportida ning see ei tohi tekitada reostust teistele tööpiirkondadele.

6. Ventilatsioonisüsteemi iga sektsiooni tuule kiirus tuleks valida õigesti. Kui tuule kiirus torustikus on liiga madal, blokeerub materjal torustikus piisava energia puudumise tõttu. Horisontaalse torujuhtme ummistuse põhjuseks on tõenäoliselt madal tuule kiirus. Liigne tuulekiirus torujuhtmes mitte ainult ei suurenda süsteemi takistust ja energiatarbimist, vaid kiirendab ka seadmete kulumist.

7. Liiga madal tuule kiirus lõhkamisruumi õhu sisselaskeava juures ventilatsioonisüsteemis põhjustab lõhkamisruumi tolmu ülevoolu. Kui imemisava tuule kiirus on liiga suur, imetakse abrasiiv ventilatsioonikanalisse või isegi tolmukollektorisse, mis mitte ainult ei suurenda abrasiivi ebamõistlikku kulu, vaid lühendab ka tolmukollektori kasutusiga.

8. Deflektorid tuleb paigaldada õhu sisselaskeava ja imemisava juurdeliivapritsi ruumet vältida tolmu ülevoolu või abrasiivide imemist ventilatsioonisüsteemi.

9. Seadke ventilatsioonitorudele mõned õhuhulga reguleerimisventiilid, et reguleerida õhuhulka vastavalt vajadusele, et tuule kiirus süsteemis saavutaks mõistliku taseme.

10. Ventilatsioonisüsteemis olev tolmune õhk liigub ventilatsioonikanalites. Ventilatsioonikanalite projekteerimisel tuleb lisaks tuule kiiruse õigele valikule kanalites hoolikalt käsitleda mõningaid konstruktsiooniprojekte, et minimeerida õhuhulka ventilatsioonikanalites. vastupanu.